Home
Even voorstellen

 

Aarden
Affirmatie
Alternatieve geneeswijzen
Aura
Celctic

Chakra's

Dimensies
Dromenvangers
Edelstenen
Elementen
Engelen

Gedichten

Heilige geometrie
Indigo's
Innerlijke kind
Kaarsje branden
Kaartje trekken
Karma
Kleurentherapie
Kriya yoga
Levensenergie
Volle maan schema
Meester essences
Mandala's
Mantra
Meditatie
Negatieve entiteiten
Paranormaal
Reincarnatie

Zelfbewustzijn

Dierengeneeswijzen
Dieren healen
Mijn soulmates
Regenboogbrug

 

Gastenboek
Lucis kids
Contact

                

Reinigen van uw stenen

Stenen moeten regelmatig gereinigd worden ook al gebruikt u ze niet voor meditatie of healing werk, al was het maar omdat ze stoffig worden. In het laatste geval betreft het natuurlijk het fysiek poetsen van stenen wat echter zeker belangrijk is omdat het een moment van contact met, en aandacht voor uw steen is waardoor de binding met uw stenen versterkt wordt.

Er worden veel methodes in de literatuur beschreven waarmee stenen gereinigd kunnen worden. Wij vinden hiervan de onderstaande effectief en waardevol:

Gebruik de elementen

 

Water

Water heeft het vermogen de energieŽn van de zaken waarmee het in contact komt op te nemen en vast te houden. Hiervan wordt gebruik gemaakt in de homeopathie, de Bach bloesen therapie, de Edelsteen elixers en andere toepassingen. Een steen plaatsen in stromend helder water is derhalve de beste methode van reiniging. Indien u een vijver heeft met een waterval hebt u een aangewezen plek voor reiniging van uw stenen. Mits de vijver biologisch in evenwicht is en u niet middels chemische toevoegingen algen bestrijdt etc. zal de opgenomen "vervuiling" van de stenen in het systeem van de vijver weer snel via de aarde afgevoerd worden. Veel mensen realiseren zich niet dat ze deze mooie reinigingsmogelijkheid onder handbereik hebben.
Snelle reiniging (regelmatig doen): De steen een aantal minuten onder stromend water houden (2 - 3 minuten wekelijks is voldoende). Doe de steen in een bakje en laat de kraan er in een dun straaltje in lopen.
Een steen (veel toegepast bij hangers) na het kopen eerst 24 uur in een bakje met koud, helder water leggen. Dit water vervolgens dus niet gebruiken maar weggooien

 

Vuur

Reinigen kan door de steen door een vlam van een kaars of theelicht te halen maar ook door de steen in de rook van zuiverende wierrook of salie te plaatsen. Sommige wieroken zullen een aanslag op de steen of het kristal veroorzaken die echter makkelijk met schoon water verwijderd kan worden. Gebruik dan geen reinigingsmiddelen

 

Aarde

Reinigen kan door de steen te begraven in aarde. Dit is een zeer diepe en vitaliserende reiniging door dat de steen in het element geplaatst wordt waar hij ontstaan is. Middels deze reiniging kan een eenmaal gedragen gezondheidssteen gereed gemaakt worden voor een nieuwe drager. Plaats de steen in een houder en begraaf hem. Onthoud wel waar je dat doet want zo zijn veel stenen "verdwenen".

 

Lucht

Plaats een volgens voorgaande methodes gereinigde steen in de open lucht zodat de wind erlangs kan spelen

Plaats de stenen op een cluster (of nog beter in een geode) van bergkristal, amethyst of Coelestien

Reinigen middels Reiki wordt ook toegepast. Met deze methode kan tevens de steen opgeladen worden

 

>>> edelstenen laden