Home
Even voorstellen

 

Aarden
Affirmatie
Alternatieve geneeswijzen
Aura
Celctic

Chakra's

Dimensies
Dromenvangers
Edelstenen
Elementen
Engelen

Gedichten

Heilige geometrie
Indigo's
Innerlijke kind
Kaarsje branden
Kaartje trekken
Karma
Kleurentherapie
Kriya yoga
Levensenergie
Maanfasen schema
Meester essences
Mandala's
Mantra
Meditatie
Negatieve entiteiten
Paranormaal
Reincarnatie

Zelfbewustzijn

Dierengeneeswijzen
Dieren healen
Mijn soulmates
Regenboogbrug

 

Gastenboek
Lucis kids
Contact

                

Mandala

 

Mandala betekent cirkel in het Sanskriet, een oude Indiase taal. Op de hele wereld al vanaf de vroegste geschiedenis vind je overal cirkels. Vooral in India en Tibet worden prachtige mandala's gemaakt, tot aan de dag van vandaag. Het is een symbolische plattegrond van het universum.
Wat ook fascinerend is, dat de Tibetanen ook Mandala's maken van zand. Ze zijn vreselijk lang bezig met het strooien en vegen, dan alles weer weg om het zand aan de rivier toe te vertrouwen. Niet het resultaat, maar het proces is het belangrijkst.
Langzamerhand krijgt mandalatekenen ook in ons westerse Nederland wat meer bekendheid.

Overal zie je Mandala's. Denk maar aan onze aarde, de zon en de maan, de baan, die de aarde om de zon draait, het wiel, een ring, een klok. Een cirkel heeft voor ons een speciale betekenis. Een cirkel heeft geen vervelende hoeken, rond staat voor prettig.
Het mandalatekenen en kleuren geeft dan ook rust, er ontstaat een afgeschermde, veilige binnenwereld, prettig om naar te kijken, prettig om in te werken. Er zijn veel soorten mandala's en de daarbij behorende technieken om te leren. Een aantal voorbeelden zijn: rozet, spiegel, golf, spiraal, enz. In de creatieve beleving van veel mensen in de westerse wereld heeft de mandala zich een eigen plaats veroverd. Door op een eigen manier om te gaan met je eigen kracht en creatief vermogen, zonder daarin belemmerd te worden door technische tekenkennis, kun je tot ontplooiing komen. De tijd waarin we leven is zeer hectisch, de mensen lijken steeds meer te verharden.
Velen hebben behoefte om gezien en gehoord te worden en zelf scheppend bezig te zijn.
Daarom is het intu´tief mandalatekenen genezend. In ieder mens schuilt scheppende energie, die zijn lichaam onderhoudt, zijn denken en fantasie be´nvloedt en hem als vrij mens tot eigen keuzes en inzichten brengt. Wij noemen dit ons creatief vermogen.

Deze energie kan echter door allerlei oorzaken geblokkeerd raken, waardoor een veelheid van klachten kan ontstaan.
Door het intu´tief tekenen wordt het expressievermogen gestimuleerd en opgebouwde blokkades worden afgebroken om de eigen scheppende energie weer te laten stromen.

*Een mandala is een tekening of schildering binnen een cirkelomtrek.In het midden de kern, de plek van het licht, van de oorsprong, de creatieve oerbron. De buitencirkel als afbakening, geeft een veilige ruimte om in te tekenen en kleuren. Door het tekenen van een mandala spiegelen we op papier wat er in ons leeft en wat we voelen, d.m.v. kleuren en symbolen.

De mandala staat symbool voor eenheid, heelheid en het oneindige, vandaar dat de mandala ook helend en genezend werkt. Door de patroon in de cirkel te herhalen, viermaal, zesmaal of meer kun je tot bewustwording komen van je gevoel en dat wat je roert. Het is een hele eenvoudige vrolijke ontspannende bezigheid die je in contact brengt met je wezenlijke Kern, je Ziel.

 

 

 
voorbeelden om in te kleuren klik op voorbeeld