Home
Even voorstellen

 

Aarden
Affirmatie
Alternatieve geneeswijzen
Aura
Celctic

Chakra's

Dimensies
Dromenvangers
Edelstenen
Elementen
Engelen

Gedichten

Heilige geometrie
Indigo's
Innerlijke kind
Kaarsje branden
Kaartje trekken
Karma
Kleurentherapie
Kriya yoga
Levensenergie
Maanfasen 2009
Meester essences
Mandala's
Mantra
Meditatie
Negatieve entiteiten
Paranormaal
Reincarnatie

Zelfbewustzijn

Dierengeneeswijzen
Dieren healen
Mijn soulmates
Regenboogbrug

 

Gastenboek
Lucis kids
Contact

                

 

Alternatieve antibiotica colloÔdaal zilver en Propolis

 

colloÔdaal zilver  Begin 1900 kon door de westerse wetenschap worden bewezen dat zilver een sterk antibioticum bleek te zijn en door menig arts werd colloÔdaal zilver aangewend tegen bacteriŽle infecties. Destijds was colloÔdaal zilver te duur om te patenteren en tegelijkertijd ontwikkelde de farmaceutische industrie haar eigen antibiotica, waardoor het klinische gebruik van zilver minder onder de aandacht kwam.
Tientallen jaren later werd geconstateerd dat vele ziekteverwekkende bacteriŽn, schimmels en virussen een immuniteit hadden opgebouwd tegen de werking van antibiotica. Bovendien bleek dat de meeste antibiotica ook de nuttige darmbacteriŽn vernietigen. Hoewel colloÔdaal zilver vele schadelijke bacteriŽn opruimt, blijft: de darmflora intact. Of bacteriŽn tegen zilver kunnen of niet, is nooit bewezen.

Wel is uit de praktijk gebleken, dat de nuttige bacteriŽn niet door het zilver worden opgeruimd en de schadelijke daarentegen wel.
De oorzaak zou kunnen zijn dat het zil-ver snel wordt opgenomen in het bloed en daardoor onmiddellijk de ziektekiemen opruimt in het bloed en de organen.

Door het gebruik van colloÔdaal zilver heeft men kunnen bewijzen dat mogelijk honderden ziekteverwekkers onschadelijk gemaakt kunnen worden zonder resistente ketens te ontwikkelen en zonder enige bijwerking, dit in tegenstelling tot antibiotica.

ColloÔdaal zilver is al voor 1938 aangemeld als geneesmiddel in de USA. Tegenwoordig echter, heeft colloÔdaal zilver niet meer de status van geneesmiddel. Als voedingssupplement mag het wel op de markt worden gebracht en verkocht. Dat betekent dat er geen geneeskrachtige werking aan toegeschreven mag worden.

Desondanks wordt colloÔdaal zilver bij meer dan 650 aandoeningen succesvol gebruikt en kan een van de meest multifunctionele supplementen genoemd worden. ColloÔdaal zilver kan ter bestrijding van ziekten, veroorzaakt door virussen, bacteriŽn, parasieten en schimmels worden aangewend. In het bijzonder de staphylococcus en streptococcuc species blijken gevoelig te zijn voor zilver. Tevens blijkt colloÔdaal zilver op een snelle manier ontstekingen te bedwingen en hulp te bieden bij het genezingsproces. Wanneer colloÔdaal zilver dagelijks wordt ingenomen zorgt het voor een gezond functionerend immuunsysteem.

Onderzoek

Onderzoek heeft uitgewezen dat colloÔdaal zilver met succes is ingezet bij de volgende ziektes:
~~~~~~
Acne, rosacea, allerlei allergieŽn, voetschimmel, tuberculose, blaasontstekingen, parasieten in het bloed, bloedvergiftiging, steenpuisten, builenpest, brandwonden, Candida Albicans, schimmelinfectie, koudvuur, cholera, bindvliesontsteking, lepra, wolfszweer, lymfeklierontsteking, cystitis, suikerziekte veroorzaakt door infectie, hoornvliesontsteking, ziekte van Lyme, malaria, hersenvliesontsteking, prostaatklachten, priritus ani, psoriasis, etterende oogontsteking, neusslijmvlies ontsteking, reuma, dauwworm, rode hond, ontstoken ogen, oren, mond en keel, gordelroos, staphylococcen infectie, syfilis, schildklierklachten, amandelontsteking, vergiftiging, trachoma, loopgraafvoet, huidontsteking, alle soorten virussen, wratten, kinkhoest, virale maagzweren, evenals het parvovirus bij dieren.

~~~~~~

Zilver is absoluut niet giftig en is de beste, meest veelzijdige bacteriedoder. Echter, zilver doet meer dan alleen ziekteverwekkers doden; het versnelt botgroei en stimuleert de snelheid van de genezing van beschadigde weefsels met meer dan 50%.

Daarnaast werd ontdekt dat zilver beschadigde huid enorm tot groei stimuleert. Met name patiŽnten met brandwonden en oudere dieren merken dat het genezingsproces sneller gaat.


Waar antibioticum niet meer werkt blijkt colloÔdaal zilver perfect te werken, met als groot voordeel dat het zilver geen resistente stammen creŽert. ColloÔdaal zilver is een buitengewoon effectief middel gebleken om candida en andere schimmels te elimineren. Deze reacties bevestigen de beschreven onderzoeken en resultaten in de voorhanden literatuur.

Dieren

Dieren worden vaak succesvol met colloÔdaal zilver behandeld voor infecties, parasieten, schurft en andere huidaandoeningen. 2 maal daags, afhankelijk van de conditie 6 tot 8 druppels per 10 kg lichaamsgewicht in de keel van het dier brengen of vermengen met het voedsel of het drinken.

Bijwerkingen

Het lichaam kan sterk reageren op colloÔdaal zilver. Tijdens het eliminatie proces van virussen, bacteriŽn en schimmels, kunnen er gifstoffen vrijkomen waardoor de lever en de nieren hard moeten werken om het lichaam te reinigen van deze afvalstoffen. Als de lever of nieren in een slechte conditie verkeren als gevolg van bijvoorbeeld ziekte of vermindering van weerstand, kan het dier sloom, vermoeid overkomen. Dit noemt men de "Herxheimer reactie".

Belangrijke informatie

ColloÔdaal zilver heeft geen bijwerkingen tijdens gebruik in combinatie met een ander geneesmiddel, wel kan het mogelijk zijn dat de werking en effectiviteit van colloÔdaal zilver verminderen bij inname van chemische medicijnen zoals antibiotica.
Het is zinvol om colloÔdaal zilver en vitamine C op verschillende tijdstippen te geven. Bewaar colloÔdaal zilver op kamertemperatuur in een donkere glazen fles. Houdbaarheid is minimaal 1 jaar. Na inname blijft het colloÔdaal zilver ongeveer drie-vier dagen in de bloedbaan.

Begin 1900 kon door de westerse wetenschap worden bewezen dat zilver een sterk antibioticum bleek te zijn en door menig arts werd colloÔdaal zilver aangewend tegen bacteriŽle infecties. Destijds was colloÔdaal zilver te duur om te patenteren en tegelijkertijd ontwikkelde de farmaceutische industrie haar eigen antibiotica, waardoor het klinische gebruik van zilver minder onder de aandacht kwam.
Tientallen jaren later werd geconstateerd dat vele ziekteverwekkende bacteriŽn, schimmels en virussen een immuniteit hadden opgebouwd tegen de werking van antibiotica. Bovendien bleek dat de meeste antibiotica ook de nuttige darmbacteriŽn vernietigen. Hoewel colloÔdaal zilver vele schadelijke bacteriŽn opruimt, blijft: de darmflora intact. Of bacteriŽn tegen zilver kunnen of niet, is nooit bewezen. Wel is uit de praktijk gebleken, dat de nuttige bacteriŽn niet door het zilver worden opgeruimd en de schadelijke daarentegen wel.ColloÔdaal zilver is ook in zalf verkrijgbaar, deze wordt gebruikt bij huidaandoeningen.


Uitwendig:  (open) wondjes 1 ŗ 2 druppels per wondje 1 ŗ 2 druppels per beschadigd stukje huid.

Oog: 3-6 x per dag 1 druppel in het oog.

 Oor: 3-6 x per dag 1 druppel in het oor.

Keel: 5 druppels in een eetlepel water, 3-6 x per dag 1 minuut gorgelen, dan 1 minuut in de mond houden en daarna doorslikken. 

In acute gevallen zo nodig elk uur 15 druppels in glaasje water, langzaam opdrinken.Kinderen tot 12 jaar: Halve dosering.

 

Stop nooit met antibiotica kuren als je die van je arts hebt gekregen. Ik persoonlijk vind dit een heel goed middel en gebruik het voor mezelf en voor mijn dieren, maar ben zeer blij met de regulaire antibiotica(die je van je arts krijgt) want dat is een middel die vele levens heeft en kan redden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Antibioticum Propolis

Propolis komt uit het Grieks en betekent Pro=voor Polis=stad, hetgeen zich laat vertalen als bescherming voor de stad of beschermer van de stad. Met de stad wordt hier bedoeld de stad van de bijen ofwel de bijenwoning. In deze "stad" speelt Propolis een belangrijke rol. 

Propolis beschermt het bijenvolk tegen elk gevaar van buitenaf alsook tegen de verspreiding van infecties van binnenuit. Propolis verschaft bet bijenvolk haar immuunsysteem, hieruit kunnen we opmaken hoe belangrijk Propolis kan zijn voor de mens, waar ons eigen immuunsysteem steeds slechter is opgewassen tegen vele moderne ziektes.

De Grieken ontdekten de geneeskrachtige eigenschappen van Propolis bij het behandelen van zowel wonden als "ongeneeslijke ziekten". Hippocrates zelf, de vader van de moderne geneeskunde, schreef Propolis voor ter genezing van wonden en zweren, zowel inwendig als uitwendig.

Voor de Egyptenaren had de bij een religieuze betekenis, en was zij een symbool van moed en waardigheid. Propolis werd door de Egyptenaren als medicijn gebruikt voor allerlei ziekten.

De Romeinen vereerden de bij ook en gebruikten Propolis op grote schaal. Volgens de legende heeft de Romeinse God Jupiter zelfs de mooie Melissa getransformeerd in een bij zodat zij het wonderbaarlijke geneesmiddel Propolis kon produceren. Plinius de Romeinse historicus heeft over Propolis gezegd:

"De huidige artsen gebruiken Propolis als medicijn omdat bet steken, splinters etc. die zich in bet bindweefsel hebben vastgezet verwijdert. Propolis reduceert zwellingen, verzacht eeltplekken en spierpijn en het geneest wonden die schijnbaar niet meer te helen zijn."

De Europese interesse voor Propolis bleek uit John Gerardís beroemde History of Plants uit 1579. Hierin wordt verwezen naar Propolis als een stof die een snelle en effectieve genezing biedt voor vele aandoeningen.

Nicolas Culpeper vertelt ons in zijn Compleat Herbal dat "Propolis buitengewoon goed is tegen koorts en ontstekingen in vele lichaamsdelen en verkoeling biedt bij brandende wonden".

De ontwikkeling van de moderne geneeskunde is echter vaak voorbijgegaan aan de waarde van Propolis en andere natuurlijke geneesmiddelen. Eigenlijk is het pas in de laatste 20-30 jaren dat de moderne geneeskunde, vooral in Oost-Europa, Propolis weer als geneeskundig middel is gaan gebruiken, bestuderen en de geneeskrachtige eigenschappen ervan is gaan waarderen.

 

Wat is Propolis

Het belangrijkste enkelvoudige ingrediŽnt van Propolis (iets meer dan de helft) is hars, gewonnen uit planten en bomen (voornamelijk de populier). De andere helft bestaat uit was (30%), etherische oliŽn (10%) en pollen (5%). 

In Propolis vindt u ook een grote verscheidenheid aanvullende bestanddelen waaronder organische- en aminozuren, vitaminen, mineralen en zeer belangrijk: bioflavonoiden, tegenwoordig beschouwd als het werkzame bestanddeel bij het genezingsproces. 

Al deze ingrediŽnten zijn bewerkt en gemengd door de bij. Zo ontstaat wat we noemen Kithars ofwel Propolis. Propolis is een kleverige substantie die de bijen gebruiken om de korf of kast te dichten, om het zo te beschermen tegen invloeden van buiten. De bijen bedekken ook de hele oppervlakte aan de binnenkant van de behuizing met een laag Propolis en poetsen het op deze wijze tot ťťn van de meest steriele omgevingen die de natuur kent. 

Naast het vervullen van een puur functionele rol van het dichten en het versterken van de korf, vervult Propolis ook de rol van auto-immuunsysteem voor het bijenvolk als een gecombineerde anti­biotische, antivirale en desinfecterende substantie. 

Een ware beschermer van het bijenvolk.

 

Wetenschappelijk en Medisch onderzoek

In de laatste twintig jaar is veel wetenschappelijk en medisch onderzoek verricht naar Propolis zowel in Engeland als in Amerika en Oost-Europa, waar het medisch gebruik van Propolis heel gebruikelijk is. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat Propolis heel effectief is bij de behandeling van onder andere:

BLOEDSTOORNISSEN

Chinese onderzoekers ontdekten het effect ervan bij de behandeling van hypertensie,arteriosclerosis en problemen met hart- en bloedvaten. De Europese wetenschapper V. Balalykin leert ons dat Propolis de witte bloedcellen helpt bij het wegspoelen en verteren van bacteriŽn en andere afvalstoffen in het bloed.

STOORNISSEN IN HET MAAG/DARM KANAAL

Wetenschappers en artsen uit de Sovjet Unie hebben aangetoond dat Propolis de vorming van zweren en abcessen kan voorkomen, alsook het genezingsproces kan bespoedigen.

HUIDPROBLEMEN

Onderzoeken in Amerika, Polen en Rusland hebben aangetoond dat acne, allergieŽn, herpes en andere dermatologische aandoeningen allemaal reageerden op behandeling met Propolis.

VROUWENVRIEND

Propolis is bekend geworden als "vrouwenvriend . Aangetoond is dat het helpt bij pijnlijke menstruaties als ook bij vaginale infecties.

Propolis wordt geprezen als een natuurlijk antibioticum zonder de bekende bijverschijnselen. Recent onderzoek bij het Nationale Hart en Long Instituut in Londen heeft aangetoond dat de bioflavonoiden in Propolis zelfs sommige bacteriŽn kunnen vernietigen die tegenwoordig resistent zijn tegen moderne synthetische antibiotica.

 

Toepassingen en gebruik

Vroeger werd propolis opgelost in alcohol, als verf voor houtwerk en bij de vioolbouw gebruikt. Het werd verwerkt in rookstaafjes en de Egyptenaren gebruikten het voor het balsemen van hun doden. Ofschoon de werkzaamheid bij de behandeling van wonden en zweren al van oudsher bekend was, is men in de medische wereld pas sinds de laatste jaren opnieuw aandacht aan propolis gaan besteden. Kithars heeft een duidelijke aangetoonde antibiotische werking, waardoor zijn nut bij de wondbehandeling verklaard is.

Tincturen en preparaten van Propolis worden voor de ontsmetting van de mondholte en de bestrijding van paradontosis gebruikt. Bij de tandbehandeling hebben ze een licht verdovende werking. Kauwen van kithars schijnt de ademhalingswegen te verruimen. Ook wordt succes vermeld bij behandelingen met Propolis tegen virusgriep, maag- en darmontstekingen en eczema's van verschillende aard. 

Als een voedingssupplement:

Propolis kan gebruikt worden als een veilig, non-toxisch voedingssupplement en blijkt nuttig voor bescherming tegen verkoudheid, hoesten, griep en andere virussen. 

Het blijkt ook effectief te zijn bij:

Keelpijn: Neem een paar druppels Propolis op volkoren brood of gebruik het als gorgeldrank.

Ademhalingsproblemen: hoestbuien, verkoudheid, astma, bronchitis, verstopte holten. Neem de druppels of 2 gr. capsules / tabletten per dag.

Ontstoken lippen/tandvlees/tanden/kiezen en andere mondverzorging- problemen: gebruik de druppels als een gorgeldrank, of drink het met kruidenthee (desgewenst met toevoeging van honing).

Huidbehandeling: smeer het gebied direct in met Propolisdruppels of gebruik de crŤme. Goed tegen acne. Kan nuttig zijn voor de behandeling van eczeem, herpes, psoriasis.

Kneuzingen en Brandwonden: de ontsmettende en genezende kwaliteiten van Propolis hebben een genezend effect op wonden en brandplekken. Breng een beetje crŤme aan op de pijnlijke plek of gebruik een paar druppels Propolis.

Artritis en Reumatische aandoeningen: In de laatste jaren wordt Propolis zeer succesvol gebruikt voor de behandeling van artritis e.a. reumatische aandoeningen. Neem om te beginnen 2 gr. capsules / tabletten per dag gedurende twee weken.

Propoliscrťme.

Voor uitwendig gebruik: Breng het direct aan op de plek met een watje of gaasje. Voor inwendig gebruik: Doe een paar druppels in warm bronwater of in kruidenthee - voeg indien nodig een beetje honing toe.

Breng de crŤme direct aan op de plek.