Home
Even voorstellen

 

Aarden
Affirmatie
Alternatieve geneeswijzen
Aura
Celctic

Chakra's

Dimensies
Dromenvangers
Edelstenen
Elementen
Engelen

Gedichten

Heilige geometrie
Indigo's
Innerlijke kind
Kaarsje branden
Kaartje trekken
Karma
Kleurentherapie
Kriya yoga
Levensenergie
Maanfasen 2009
Meester essences
Mandala's
Mantra
Meditatie
Negatieve entiteiten
Paranormaal
Reincarnatie

Zelfbewustzijn

Dierengeneeswijzen
Dieren healen
Mijn soulmates
Regenboogbrug

 

Gastenboek
Lucis kids
Contact

                

Wat is reïncarnatie in een heel beknopte versie

 

De letterlijke vertaling is ‘het proces van het weer in het vlees komen’. Het woord reïncarnatie is opgebouwd uit vijf Latijnse elementen. Re-‘weer’ * in, carn - ‘vlees’ * ate - ‘veroorzaken of worden’  * ie -  ‘proces’.

Reïncarnatie is het geloof dat we niet één leven hebben, maar leven na leven hier op aarde.

Als ons lichaam sterft gaat een deel van ons verder zonder aardse lichaam. Na een tijd zal dat deel ook wel ziel of hogere zelf genoemd weer terug gaan naar de aarde als hij daar voor kiest.

Het is een vrije wil, een eigen keuze om terug te gaan naar de aarde.

Reïncarnatie geeft ons de kans om alle lessen te leren die deze wereld voor ons heeft. Het is de gelegenheid om te genieten en te lijden, te ervaren, het te accepteren en te plaatsen. Weten dat het nodig was/is om te groeien om te ontdekken wat en wie je werkelijk bent.

Reïncarnatie is een evolutie van het bewustzijn. Het bewustzijn is 1 groot geheel en bestaat uit vele levensvormen waaronder de minerale, plantaardige, dierlijke, menselijke en andere levensvormen. Leven na leven is ervaring, wijsheid opgedaan en mee genomen in je hogere zelf naar een volgende reïncarnatie.

Als reïncarnatie genoemd wordt valt al gauw het woordje karma erbij. Karma komt uit het Sanskriet en betekent handeling.Je kunt het zien als actie en er volgt een reactie.

Je maakt een keuze en staat ook voor de gevolgen, jij hebt de verantwoording voor al je keuzes en daden. Zoals als het spreekwoord zegt ‘Wat je zaait zul je oogsten’. Vroeg of laat zullen we de gevolgen onder ogen komen en dat kan in dit leven zijn of in een volgend leven. De omstandigheden van ons huidige leven hebben we geschapen of gekozen door onze daden in vorige levens. De manier waarop we reageren op omstandigheden in dit leven zullen het soort omstandigheden bepalen dat ons volgend leven te wachten staat.

Karma is dus geen lot dat ons opgelegd is maar een eigen gekozen weg die we gaan willen, een vrije wil om te bepalen hoe ons leven loopt. Dit hoeft niet altijd pijnlijk of onplezierig te zijn, het kan ook plezierig zijn. Het is niet een ‘spel’ van beloning en straf maar van uitdaging en groei. Want van elke ervaring leer je en wordt je wijzer, de ervaring is door je hogere zelf gekozen om dat ene stukje te leren hier op aarde. Het laat je dichter bij jezelf komen en als je het zo kan zien is het geen straf maar een mooi iets.

Het is bewust worden, ervaren en zo spiritueel te groeien. Als je de ervaring kan zien als een hulpmiddel om iets te leren, het gaat dus niet om het gebeurde maar om hoe je er mee omgaat. Het omgaan met die ervaring, trauma is het stukje groei/les die we leren hier op aarde. Karma houd ons vast aan de materie van onze wereld, karma wordt gemaakt hier door.

Karma kan je inlossen in dit leven maar je haalt waarschijnlijk ook wel weer nieuwe op in dit leven. En zo is het balletje weer rond en kun je na dit leven weer reïncarneren om je oude karma in te lossen. Net zo lang tot dat we de staat van volmaaktheid hebben.